foto bij staand werken

Nieuwe Trend: Staand Werken

In Gezondheid, Trends by De Gezonde Ondernemer

Het komt de laatste tijd steeds meer voor: mensen die hun zittende werkleven afwisselen met staan. Het verhoogt de arbeidsproductiviteit en is veel gezonder.

Een van de voordelen van staand werken is dat u zich actiever, energieker en vrijer voelt. Het creëert een ideale omgeving voor nieuwe ideeën. Daarnaast verbrandt u ook nog eens meer calorieën. Dit geldt natuurlijk alleen voor het afwisselend zitten en staan. Alleen maar staan brengt weer andere nadelen met zich mee, zoals spataderen. Het meest efficiënt is om 10 minuten te zitten en dan 5 minuten te staan.

Oplossingen

Nu is het best lastig om tijdens uw werk ook nog aan het afwisselen van uw werkhouding te moeten denken. Er bestaan speciale computerprogramma’s die u waarschuwen wanneer het tijd is om even te gaan staan. Verder zijn er ook rigoureuze oplossingen zoals een werktafel die verstelbaar is of een bureau die automatisch omhoog komt als de tijd rijp is om te gaan staan. Een goedkopere oplossing is om een extra opzettafeltje te kopen waar u uw computer op zet. En ook als u niet hierin wilt investeren dan is het wat vaker weglopen van uw computer al een stuk gezonder dan blijven zitten.

Vond u dit interessant? Lees ook:

Deel dit bericht