ontspannen ondernemer

In 6 stappen naar een ontspannen ondernemer

In Gezondheid by De Gezonde Ondernemer

Een ontspannen ondernemer is een gezonde ondernemer. Omdat uw lichaam uw belangrijkste bezit is, wilt u stress en ziekte zo veel mogelijk uitsluiten. Maar hoe wordt u dat, een ontspannen ondernemer? Wij geven u 6 stappen.
Stap #1: Leer omgaan met stress

Nee, stress is niet iets wat u uit uw werkleven bant. U zult altijd te maken hebben met risico’s nemen, conflicten, werkdruk en fiasco’s. De kunst is om het te hanteren. Hoe u het beste omgaat met stress is een persoonlijke kwestie. Kom er achter wat úw manier is en u heeft de belangrijkste stap naar een ontspannen (werk)leven gezet.

Stap #2: Accepteer uw zwakheden

Het is een goede eigenschap om naar het positieve te kijken. Maar negeer uw zwakheden niet. Want daarmee zijn ze nog niet weg. U loopt hierdoor iedere keer tegen dezelfde fouten op. Toegeven dat u minder goed bent in bepaalde taken is voor sommige mensen een hele stap. Maar als u die eenmaal gezet heeft, hoeft u geen energie meer te besteden aan het wegstoppen hiervan. In plaats daarvan kunt u waar u niet goed in bent aan bijvoorbeeld anderen overlaten.

Stap #3: Neem een hobby

Werk is niet het belangrijkste in het leven. Echt niet. Ook al voelt dat voor een ondernemer vaak wel zo. Zorg dat u een andere passie heeft waarin u uw ei kwijt kunt. Het is een heerlijke uitlaatklep om uw energie kwijt te kunnen in bijvoorbeeld sporten of drummen. Of andere kwaliteiten naar boven te laten komen door creatief bezig te zijn. Zo heeft u uw focus niet alleen maar op uw werk gericht.

Stap #4: Neem af en toe een stap terug

Vraag u zelf regelmatig af: vind ik het nog leuk wat ik doe? Heb ik nog plezier in mijn werk? En: hoe voel ik me vandaag? Door regelmatig met uzelf te ‘checken’ voorkomt u dat u op het verkeerde spoort zit. Waardoor het lastiger wordt om bepaalde zaken te veranderen.

Stap #5: Lach

Geregeld lachen is goed voor uw gezondheid. Het maakt stofjes aan zoals endorfine waardoor u zich goed voelt. En het verbetert de bloedvaten waardoor de kans op hart- en vaatziekten vermindert. Daarnaast neemt uw zelfvertrouwen toe, laat u meer los en neemt u situaties en uzelf minder serieus. Het relativeren van het leven zorgt dat u echt die ontspannen ondernemer bent die u wilt zijn.

Stap #6: Verenig het nuttige met het aangename

Waarom zou u met een collega of zakenpartner afspreken in een saai kantoor? Misschien heeft u een nieuw restaurant op het oog dat u graag wil uitproberen. Of wilt u graag een wandeling maken in de buurt van een meer? Weet u een expositie waar u samen naar toe kunt om daarna een overleg te doen? Maak uw werk zo spannend en leuk mogelijk. Zo lijkt het bijna alsof u niet aan het werk bent.

Vond u dit interessant? Wellicht is dit ook wat voor u:


Bron:
BoFit.nl

Deel dit bericht