foto bij vergoeding van burn-out behandeling

Burn-out? Lees hier hoe het vergoed wordt

In Gezondheid by De Gezonde Ondernemer

Wanneer u een burn-out heeft bent u tijdelijk uit de roulatie. Gemiddeld staat hier een herstelperiode van 3 tot 6 maanden voor. Naast uw herstel is het net zo goed van belang om te kijken hoe uw burn-outherstel vergoed kan worden. Wat zijn de mogelijkheden?

Een burn-out komt altijd op een verkeerd moment. Zeker als u ondernemer bent en uw onderneming van u afhankelijk is. Bent u eenmaal in een burn-out terecht gekomen dan zijn er een aantal mogelijkheden voor psychische hulp. En dan is het goed te weten hoe uw traject of sessies vergoed kunnen worden.

Psychologische hulp

Psychologische zorg wordt grotendeels vanuit uw privé basisverzekering vergoed. Uiteraard moet u eerst langs de huisarts voor een verwijsbrief voordat u überhaupt voor een vergoeding in aanmerking komt. Het nadeel is dat veel psychologen niet gespecialiseerd zijn in burn-out. Omdat veel therapieën vooral op praten gericht zijn wordt dit door de meeste mensen met burn-out als niet afdoende ervaren. Het gevolg kan zijn dat u daarna alsnog voor een andere, aanvullende therapie of traject kiest.

Persoonlijke coach

U kunt natuurlijk kiezen voor een persoonlijke coach die gespecialiseerd is in burn-out. In de meeste gevallen moet u dit uit uw eigen zak betalen. Soms kunt u een dergelijk traject afboeken als bedrijfskosten Dat is geen probleem als u een ruime bankrekening heeft. Maar voor de wat minder fortuinlijke ondernemer zal dit mogelijk een obstakel vormen.

Landelijke burn-outspecialist

Daarnaast kunt u ook kiezen voor een groter, landelijk bedrijf dat gespecialiseerd is in burn-out. Het voordeel is dat hier veel kennis en know how aanwezig is en er meerdere mogelijkheden tot vergoeding zijn. Ook hier geldt dat u burn-outtrajecten in sommige gevallen kunt aftrekken als bedrijfskosten. Maar er is ook de keuze om het via uw arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) te laten vergoeden. Let er wel op dat niet iedere verzekering dit standaard in zijn pakket aanbiedt. Het is dus belangrijk om dit te checken alvorens u in een traject stapt.


Bron:
BoFit.nl

Deel dit bericht